Хора от ГЕРБ не са търсени от служебен премиер Димитър Главчев

...
Хора от ГЕРБ не са търсени от служебен премиер Димитър Главчев
Коментари Харесай

Борисов за Турски поток: С него наказахме Австрия с 20-те лева такса

Хора от ГЕРБ не са търсени от длъжностен министър председател Димитър Главчев да влизат в държавното управление му. Това съобщи днес Бойко Борисов и отхвърли той да взе участие в избора на министри.

Имаме 150 срещи с Политическа партия – Демократична България и Движение за права и свободи за 9 месеца, съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Единият въпрос, който през медиите ми беше заложен, е за какво не си кажем за Движение за права и свободи “, коментира Борисов и сподели законопроектите и проекторешенията, подписани от ГЕРБ, Политическа партия – Демократична България и Движение за права и свободи.

„ Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта – по три пъти да сме се срещали за всеки, това са 150 срещи. От 270 дни “, продължи Борисов.

„ Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция. И новото служебно държавно управление ще бъде определено по същия метод, по който избирахме остарялото, само че няма да е от Радев, а от служебния министър председател “, сподели още водачът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ бе свикан за коментар по изказванието на Кирил Петков от Политическа партия – Демократична България, че когато той е бил министър председател се е нараснала плодовитостта.

„ Като похваля, че сме съумели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се наскърбяват и излизат да ме опровергават. Нали до момента всичко беше общо – държавното управление общо, парламентарната група обща, триумфите общи “, съобщи още Борисов.

Бившият министър председател отбрани „ Турски поток “. В дневния ред на Народното събрание има точка за анкетна комисия, обвързвана с пътната карта на газопровода.

„ Тръбата на „ Балкански поток “ е 100% българска. Акциите са на българите. Към днешна дата има над 1 милиард чиста облага. Няма друго такова сдружение. А и е значимо геостратегически – виждате по какъв начин наказваме Унгария и Австрия “, изясни той.

И прикани сътрудниците от Политическа партия – Демократична България, в случай че желаят, още през днешния ден да внесат проекторешение за прекъсването на „ Балкански поток “. „ Крановете са на територията на България “, уточни Борисов.

„ Към днешна дата настоявам, че от Солун през Петрич влизат сред 8 и 10 млн. съветски газ “, продължи водачът на ГЕРБ.

„ Предложихме на сътрудниците към точката за „ Балкански поток “ да прибавим и „ Лукойл “. За да могат българите да видят, че от едното печелят, а от другото левчетата от вашите джобове са изтекли към Швейцария. От едното се печелят милиарди, от другото изтичат милиарди “, изясни Борисов.

Според него чрез " Балкански поток " България може да оказва стратегически напън на Австрия - да вземем за пример като постанова спомагателна такса на преноса на газ, както неотдавна направи Народното събрание.

" На среща с Асен, Киро, аз и Христо взехме решение да наложим такса от 20 лева Благодарение на Асен Василев по този начин наказахме Австрия и по неприятния план гласувахме 20-те лева Никой не сподели една дума тогава. Учудвам се на това лицемерие на сътрудниците ", съобщи водачът на ГЕРБ, цитира OFFnews.bg

„ През последните няколко дни върви едно надцакване кой какъв брой пари ще даде. Включихме се и ние, несъмнено, няма да оставим на Асен Василев и Денков да раздават стотици милиони в последния си ден “, сподели още Борисов.

„ Готови сме с листите. Толкова пъти минахме през избори, че няма по какъв начин да не сме подготвени “, отговори той на журналистически въпрос.

В едно държавно управление би трябвало да има по-широка палитра, изясни Борисов за какво е споделил, че единствено с Движение за права и свободи няма направи кабинет.

Готови сме да гласуваме още на следващия ден антикорупционните правила, съобщи водачът на ГЕРБ, представен от flashnews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР